Årsberetning FK73 Gymnastikudvalg, sæson 2017/2018

Sæson 2017/2018 er en sæson med fuld fart på. Vi kom endelig i Kragelund Hallen, noget vi har drømt om så længe, vi kan huske. Vi fik dans og kampsport med under udvalget, så bare en helt igennem spændende, udfordrende og god sæson I FK73 Gymnastikafdelingen.

Vi har mange børn til både gymnastik, dans og kampsport, og også mange voksne på step holdet i denne sæson.

Vi har efter en lidt træg start fået gang i forældre/barn holdet takket være Stinna og Birgitte, som har været sammen om holdet. Holdet har bl.a. arbejdet med sanglege og redskabsbaner, med fokus på at øve de grundmotoriske færdigheder. Og det ikke kun er børnene der for rørt sig, som forældre har man også kunnet få sved på panden af at skulle følge med de små størrelser. Stinna og Birgitte fortsætter desværre ikke i næste sæson på forældre/ barn holdet, så har nogen lyst til at blive en del af FK73 gymnastik og prøve kræfter med forældre/barn holdet, er man meget velkommen til at henvende sig til Lene eller Tine. Der kræves ingen special erfaring, bare lysten til at kunne give børn og forældre glæden ved at bevæge sig og være sammen -så skal FK73 nok bakke op og hjælpe i gang, og der er mulighed for at deltage i kurser gennem DGI.

På Børnehaveholdet er der også godt gang i den. Der var lidt start vanskeligheder, da hallen er et helt andet rum og lave gymnastik i, end den gymnastiksal børnene var vant til. Marlene og hendes hjælpetrænere, Julie, Nanna og Maja, har godt hjulpet af to mødre fra holdet, fyret op under børnene og holdt styr på tropperne. Det har været en stor hjælp at Charlotte og Helle har givet en hånd med, da holdet er noget af en mundfuld, hvis man kun er en voksen. Så en stor tak til dem. På børnehaveholdet er der fokus på, at det skal være sjovt at gå til gymnastik, hvad enten man er 3 eller 5 år. Der arbejdes med grundmotorik, løbe, hoppe, kravle, rulle- så alle får en god kropsfornemmelse. Marlene fortsætter, sammen med Birgitte fra forældre/ barn holdet, som instruktører til næste år, hvilket vi er super glade for.

Vi har et stort mix skolehold med børn fra 0-5 klasse. Det er Michael, Jane og Sabrina som står for det, og de har en god hjælp i deres hjælpetrænere; Line Mathilde, Mille og Jonas, som alle også har deltaget i valgfaget Unge i Front, som er en hjælpetræner uddannelse i samarbejde med vores lokale folkeskoleoverbygning i Funder og DGI. Holdet træner spring, konditions, styrketræning og en fællesserie. Selvom der er en stor aldersspredning på holdet er børnene gode til at give plads til hinanden og de store børn er gode til at tage sig af de mindre på holdet.

På voksensiden har vi vores motionshold ved Jonna og step hold ved Trine. Der er dejligt mange til step i denne sæson og det er vi rigtigt glade for. Vi vil også rigtigt gerne have både motions og stephold til næste sæson, så vi håber at rigtig mange hænger på og måske flere vil få lyst til at være med. Til gymnastikopvisningen den 17. marts vil Step give en lille smagsprøve som viser at alle kan være med, uanset alder, højde og drøjde. Det handler om at bevæge sig til musik, få pulsen op, styrketræne og hygge sig sammen.

Som noget nyt har vi i denne sæson kunnet tilbyde Kampsport og Dans.

Kampsport er kommet godt fra start med 11 børn på holdet. Jesper og Michael, som står for træningen, oplever at børnene har en stor interesse i at lære de forskellige kampteknikker og er gode til at fokuserer i deres individuelle øvelser. Der trænes udover kampteknikkerne også smidighed og styrke.

Dans, står Elana for, og det er blevet til 2 hold. Et hold med 0-2 klasse og et hold fra og med 3 klasse og op. Det er dejligt, at vi i denne sæson har kunnet tilbyde dans, da det er noget der har været meget efterspurgt. Børnene er rigtigt glade for Elena og gør sig meget umage med deres dans. Vi glæder os rigtigt meget til at se både Dans og Kampsport til gymnastik opvisningen.

Fælles for alle hold i FK73 Gymnastik er, at der bliver lagt stor vægt på glæden ved at bevæge sig og på at man er en del af et fællesskab, både på sit hold men også i hele FK73.

Vores ønske er at gymnasterne får gode, udfordrende og sjove oplevelser sammen, og at de gennem gymnastikken udvikler en god kropsbevidsthed.

I denne sæson er det Tine, Lene, Jane, Michael og Sabrina som sidder i gymnastikudvalget. Vi arbejder rigtigt godt sammen, men vil altid gerne have nye med i udvalget. F.eks. kunne vi godt bruge nogen til at hjælpe os med vores Facebook og hjemmeside, men alle er velkommen. Skulle nogen have lyst til at deltage i udvalgsarbejdet eller hjælpe til på et gymnastikhold, kontakt venligst Tine (tlf. 29 45 93 17) eller Lene (tlf. 61 40 16 13).

Vi arbejder pt. benhårdt på at få lavet en fantastisk opvisning her den 17. marts i Kragelund hallen og håber alle som har mulighed for det kommer og ser, hvad vi kan byde på.

Her til slut på sæsonen har vi fået bevilliget midler til at købe en ny nedsprings måtte. Vi trænger generalt virkelig til nye redskaber, så vi håber, at der i løbet af det næste halve års tid kan blive mulighed for at købe flere nye redskaber, da vi planlægger at søge midler gennem forskellige fonde. Det skal sikre, at vi også fremover kan springe godt, sjovt og ikke mindst sikkert!

Har nogen ideer eller andre indput til næste sæson, er man velkommen til at henvende sig efter gymnastikopvisningen.

 

Mange tak for en god sæson

-gymnastikudvalget

 

 

_________________________________________________________________________________