Her i den søde juletid er der god grund til at glædes over de mange ting, der er mulige i vores lokalsamfund. Næsten dagligt kommer der eksempelvis opdateringer fra den nye købmandsbutik. Et rigtigt godt eksempel på, hvad der er muligt med et stærkt sammenhold, selv om det på forhånd så rigtigt svært ud. Jeg er glad for, at vi i FK 73 også er en del af den gode historie – for det hele hænger sammen: Idrætsforeningen, svømmebadet, skolen, butikken, forsamlingshuset og meget mere. Vi skal gøre hinanden gode og vores lokalsamfund til et godt sted at være.

En anden lille glæde, som jeg har, er meldingerne om, at det går godt med klublivet i vores idrætsforening. Jeg måler det på underretningerne om salget af vand og øl, der bliver afsat i rekordstore mængder. Det fortolker jeg derhen, at vores medlemmer hygger sig i hinandens samvær, og det er netop det stærke fællesskab, som det også går ud på – ud over at dyrke en sport.

Senest oplevede jeg det stærke fællesskab den 24. december, hvor der var mødt 39 fodboldspillere op til den årlige gang udendørs julefodbold. Der trækkes lod om holdene, som består af julegrise, juletræer, nissepiger eller julemænd. Og så spilles der ellers fodbold. Sjovt er det at gense nogle af byens sønner, der er hjemme på julebesøg, og der er også plads til gæster ude fra. Livsglæden og kådheden er stor, selv om det aldersmæssige spænd er fra 16 til over 70.

Netop livsglæden og relationerne mellem mennesker er også en gennemgående ting i de arrangementer, som FKs venner laver. Og det seneste år har også på den front været rigtigt godt. Senest var der næsten 80 deltagere til julefrokosten og før det var der et vellykket ”Rock på Økogården”. Tak for opbakningen.

Netop julefrokosten var det første synlige resultat af vores arbejde med frivillighed i foreningen. Vi havde inviteret vores frivillige ledere, trænere og bestyrelsesmedlemmer med på vores regning. Det tog cirka 20 imod, og det vil vi bestemt gentage. Først og fremmest fordi vi gerne vil påskønne indsatsen, men også fordi vi gerne vil fejre det stærke fællesskab, der er omkring idrætsforeningen.

Et område, hvor vi gerne vil forbedre rammerne, er i vores klubhus. Klubhuset er bygget i en tid, hvor det var muligt at bemande alle aftener med frivillige og hvor der blev solgt kogte pølser med brød og cowboy-toasts. Og der må vi bare konstatere, at tiden er rendt lidt fra de rammer. Så nu har vi planer om en modernisering, så huset bliver mere tidssvarende. Det handler om køkkenet, hvor vi gerne vil have lidt lettere ved at lave mad til nogle af vores arrangementer, og det handler om lofter, gulve og gardiner. Huset ser nogle steder lidt slidt ud. Vi tager fat i det, når vi har styr på planer og penge, og når vi er på den anden side af købmandsbutikken. Så småt håber vi på, at der skulle være nogle frivillige håndværkertyper tilbage, der har lyst til et lille projekt mere.

Vi har været heldige at få del i flere fondspenge, så vi har kunnet betale for et gymnastikgulv og spejle i det lille rum på første sal i hallen. Vi fik i denne omgang 25.000 kroner, som dækkede knap halvdelen af omkostningerne. Rummet bruges nu af kampsport, danseholdet og gymnastik. Tidligere på året fik vi 12.000 kroner til beklædning af vores kroket-spillere, så samlet set har vi fået god hjælp ude fra til nogle af vores ønsker. Det håber jeg kan fortsætte, for vi har stadig mange ting, vi gerne vil gøre bedre til gavn for medlemmerne og lokalområdet.

Med ønsket om et godt nytår!

Erling Glud Nielsen

Formand, FK 73